Серед учнівської молоді закладів професійної (професійно-технічної) освіти проведено інформаційно-освітню роботу з вивчення і популяризації національної історії та культури

Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді інформує, що для учнів професійної (професійно-технічної) освіти за період І семестру 2019/2020 навчального року були проведені заходи  з інформаційно-освітньої роботи щодо вивчення і популяризації національної історії та культури.

Заходи проводилися з метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, пошани до видатних  історичних діячів, готовності до виконання громадянських обов’язків на кращих зразках історії рідного народу, його досвіду, традицій, освіти та культури.

Зокрема, учні Хмельницького професійного ліцею відвідали музей історії національної поліції  м. Хмельницького.

Для учнів Старокостянтинівського  професійного  ліцею були проведені: екскурсії в місцевий краєзнавчий музей; вікторина між членами історичного гуртка «Пошук» на тему: «Як я знаю історію рідного краю; виховний захід присвячений тим, хто загинув від голоду на тему: «Такого ще земля не знала»; виховна година, зустріч з мамою воїна, який загинув  в АТО та навчався у Старокостянтинівському професійному ліцеї (Мандибура Олександр); екскурсія до обеліска Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО; виховна година в музеї партизанської слави в ліцеї.

Для учнів Нетішинського професійного ліцею була проведена оглядова екскурсія по Нетішинському міському краєзнавчому музею, також вони мали нагоду відвідати виставкову залу Нетішинського краєзнавчого музею присвячену Дню пам’яті жертв голодоморів. Незвичну пішу екскурсію «Пам’ять народу – його історія» по пам’ятних місцях міста провели екскурсоводи музею. Класними керівниками були проведені виховні години біля меморіальних дошок – загиблих воїнів, які розміщені на території ліцею.

Від початку 2019-2020 навчального року учні Плужненського професійного аграрного ліцею відвідали визначні, пам’ятні місця не тільки м.Іяслав, а й району. Делегація учнів навчального закладу побувала на відкритті монументу пам’яті поховань жертв Холокосту на місці масового вбивства  євреїв у лісі по дорозі від міста Iзяслав до села Білеве. Важливим центром навчально-виховної роботи в ліцеї є музей земляка, письменника, поета, байкаря, композитора – Василя Івановича Кравчука.

Тому сектор екскурсійної роботи учнівського самоврядування організовує групові та індивідуальні екскурсії насамперед для учнів ліцею. Це частина системи виховної роботи в ліцеї, яка формує освічену особистість, виховує любов до рідного краю, сім’ї, повагу до народних звичаїв традицій, національних цінностей українського народу

Для учнів ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей» також були проведені тематичні екскурсії до визначних пам’ятників та історичних місць міста Славути: світлової інсталяції «Джерело життя» (встановлена 21.09.19 р. – старт Міжнародного ЕТНО-ЕКОФЕСТИВАЛЮ «Колодар»), «Лавка громади», яка зареєстрована у книзі рекордів України (встановлена 14.09.2012), Пам’ятника Голодоморам в Україні, Пам’ятника Героям Небесної Сотні, Меморіальної дошки загиблим Славутчанам  у бойових діях в зоні АТО.

У Вищому професійному училищі № 19 смт.Гриців проводився вечірній перегляд фільму з подальшим обговоренням «Давай, танцюй  — перший повнометражний танцювальний екшн українського виробництва. Події у фільмі розгортаються під час подій на сході України. Також, з метою збереження українських цінностей, учні закладу презентували українську вишивку серед молоді та населення на інтерактивних профорієнтаційних заходах «Подорож у світ професій» (ярмарок професій).

Також для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти проводяться екскурсії до Державного історико-культурного заповідника «Меджибіж» та музею «Пам’яті жертв голодомору 1932-33 років»  у Меджибожі.

З допомогою проведених заходів учні мають можливість дізнатися багато цікавих фактів з минулого та полинути в чудову захоплюючу історичну подорож по визначних та пам’ятних місцях рідного краю.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.