Інформація про підсумки літературного конкурсу «Поетичний зорепад» серед учнів та працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти

У квітні стартував літературний конкурс «Поетичний зорепад» серед учнів та працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Він покликаний виявити та розкрити поетичні обдарування молоді, підвищити роль естетичного виховання, формувати патріотичні почуття засобами літературного слова і прищепити любов до рідної мови та літератури.

Конкурсанти з 19 закладів  професійної (професійно-технічної) освіти області продемонстрували власні літературні таланти, проявили себе як справжніх майстрів слова.

Цьогоріч в рамках конкурсу пропонувалось висвітлити у віршах тематику «Ми чекаємо на вас», присвячену значущим подіям захисту України.

І хоч обставини склалися так, що конкурс  проходив у дистанційному форматі, це не завадило всім учасникам поринути в атмосферу поезії. Адже поезія –  це завжди політ фантазії, творчої думки, пошук тих засобів мови, що здатні торкнутися струн душі людини та розкрити перед читачем її унікальний світ.

Усі конкурсні роботи вирізнялись досконалою формою, глибоким змістом, активною життєвою позицією. У віршах домінували теми моралі, любові до України, проблеми війни, сім’ї, стосунків між дорослими й дітьми, дружби й кохання, казкові та фантастичні сюжети. Більшість робіт сповнені цікавими неологізмами, наповнені новими лексичними значеннями, метафоричними епітетами, які разом утворюють блискучий взірець сучасної поезії.

Поряд зі звичними, традиційними в літературі засобами автори використовували  метафорута мистецькі терміни, які створювали неповторне інтелектуально-естетичне забарвлення вірша.

Кращі роботи будуть надіслані на Всеукраїнський конкурс творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» у місто Київ.

Ми вдячні всім, хто ризикнув довірити нам свої твори, свої думки, свої мрії. Ми це цінуємо! Традиційно бажаємо усім щастя, миру та 36.6!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.