В закладах професійної (професійно-технічної ) освіти області відбулись просвітницькі заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю

       

Згідно плану роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницької обласної ради учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді ініціював проведення ряду інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених Міжнародному Дню інваліда у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області.Заходи провели 15 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

До прикладу, у Вищому професійному училищі № 25 м. Хмельницького для здобувачів освіти було проведено тренінг на тему: «Твори добро, бо ти людина», годину спілкування «Будемо милосердними» та організовано книжкову виставку «З вірою в любов і милосердя».

У Нетішинському професійному ліцеї виготовили листівки «Можливості -обмежені, здібності-безмежні». Керівниками груп проведені виховні години «Добро рятує душу». Виділено матеріальну допомогу дітям з обмеженими фізичними можливостями, які навчаються на даний час в ліцеї у кількості 9 чоловік.

В ДНЗ «Теофіпольський професійний аграрно-промисловий ліцей» було проведено ряд заходів. Таких, як: правовий калейдоскоп «Захисти свої права», виховні години, години спілкування, бесіди «Відкрий серце для добра», «Що означає бути людиною?», «Людина починається з добра», «Твори добро, бо ти – людина», «Я вірю в силу доброти», «Що ти можеш зробити для інших людей», «Ми живемо поряд з вами», які провели класні керівники навчальних груп; воркшоп «Твори добро», на якому здобувачі освіти виготовляли «подяки» для благодійної акції «Серце до серця»; виставка літератури «Добро починається з тебе»; круглий стіл на тему: «В душах людських хай палає тепло, людське милосердя хай творить добро! », тематичний урок «Добро лікує душу», конкурс малюнків та колажів «Можливості обмежені, здібності безмежні»; написання есе на тему: «Всі ми різні, але всі ми рівні»; перегляд відео ролику «Особливості життя особливих дітей та людей з інвалідністю в Україні – невигадані історії».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.