Чорнобильська катастрофа – суворий урок та пересторога на майбутнє…

На територію нашої держави прийшла біда – повномасштабне вторгнення окупантів. І на фоні війни ми все більше переконуємося, що потрібно знати і пам’ятати історію України, особливо трагічні події. До такої трагедії відносимо і день 26 квітня 1986 року.

Цьогоріч минає 36 років відтоді, як світ сколихнула найбільша за масштабами та наслідками техногенна катастрофа двадцятого століття. Організація Об’єднаних Націй оголосила 26 квітня Міжнародним днем ​​пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Чорнобиль став суворим випробуванням і жорстоким уроком. Мільйони людей зазнали радіаційного опромінення, сотні тисяч – втратили здоров’я і дах над головою. Непоправної шкоди зазнала природа, а 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС і досі має назву «зона відчуження».

Сьогодні ми дякуємо всім, хто відважно встав на захист миру від ядерної небезпеки. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто ціною свого життя рятував людство в перші дні катастрофи. Вони стали прикладом самовідданості і патріотизму для нашої молоді.

Ми вкотре переконуємося, що використання атомної енергетики потребує великої відповідальності перед людством та навколишнім середовищем. У цей день, який назавжди залишив похмурий слід у нашій пам’яті, сподіваємось, що більше ніколи не повториться трагедія, якою стала аварія на Чорнобильський АЕС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.