22 червня український народ вшановує День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни



Згідно з указом Президента України від 17 листопада 2000 року, день встановлено з метою:«…всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…».
Саме цього дня 1941 року розпочалася нова фаза Другої світової війни, яка захопила територію сучасної України. Згідно зі статистичними даними в ній загинуло близько 20% українців.
У цей день ми згадуємо та пам’ятаємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.
Сьогодення історії нашої держави навчає нас особливо гостро усвідомлювати ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. Українці продемонстрували тоді і показують зараз, силу духу і готовність боронити свої землі.
Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава героям!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.