28 червня – День Конституції України

Основний закон держави прийняли 27 років тому в залі Верховної Ради. Ті події отримали назву “Конституційної ночі”. Саме 28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла Конституцію незалежної України. Відбулося 24-годинне безперервне засідання, на якому проголосували та ввели в дію Конституцію України. Тоді за її ухвалення проголосував 321 депутат (потрібно було набрати щонайменше 300 голосів).
Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
Наша держава, зробивши європейський вибір, у непростій боротьбі відстоює територіальну цілісність і свободу. І в ці дні ми особливо розуміємо важливість Основного Закону, який захищає наші державні символи, нашу мову, кордони, права кожного громадянина України.
Пам’ятаймо, що Україна розпочинається з кожного з нас, що лише наші спільні зусилля стануть запорукою процвітання суспільствата держави, в якій ми живемо та працюємо. Тож бажаємо всім нам миру і злагоди в нашій великій українській родині, зміцнення добробуту, глибокої віри в наш народ і світле майбутнє України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.