Обласний семінар-практикум керівників гуртків вокального та інструментального жанрів на тему “Методи зацікавлення здобувачів освіти в умовах роботи вокально-інструментального гуртка в закладах професійної (професійно – технічної) освіти”

07 грудня 2023  року  на  базі  Шепетівського професійного ліцею проведено семінар-практикум керівників гуртків вокального та інструментального жанрів на тему “Методи зацікавлення здобувачів освіти в умовах роботи вокально-інструментального гуртка в закладах професійної (професійно – технічної) освіти”.

 Організаторами семінару є Департамент освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації, Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді та Шепетівський професійний ліцей.

Мета семінару – вивчення та поширення передового педагогічного досвіду керівників гуртків.

У заході взяли участь 20 керівників гуртків з 15 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

 На «старті» семінару директор Шепетівського професійного ліцею  Чернушич Алла Володимирівна  з великим ентузіазмом  презентувала  слухачам навчальний заклад. 

 Продовжила семінар заступник директора з виховної роботи Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді Вітязь Олена Сергіївна, яка привітала всіх присутніх, подякувала за активність, проаналізувала роботу гуртків вокального та інструментального жанрів в закладах професійної (професійно-технічної) освіти та  нагадала про підготовку до фестивалів та конкурсів, які відбудуться у 2023/2024 навчальному році. 

  Методист  Шепетівського  професійного  ліцею  Людмила   Рижко   провела навчальний тренінг з використанням сучасних технологій,   який  згуртував  та  налаштував учасників семінару на плідну роботу.

Керівник гуртка «Вокально-інструментальне мистецтво» Шепетівського професійного ліцею  Вадим Свінціцький  провів корисне та ефективне  теоретично-практичне заняття на тему  «Методи зацікавлення здобувачів освіти в умовах роботи вокально-інструментального гуртка в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

 Він запропонував семінаристам  вправи в ігровій формі для роботи над розвитком естрадного співу, які кожен зможе використовувати у власній професійній діяльності. Також керівник провів майстер-клас з вихованцями гуртка,  які  добре  володіють голосом  та  музичними  інструментами, такими,  як  скрипка, труба,  гітара,  фортепіано.

Керівник Зразкового ансамблю народної музики «Бужани» Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького  Віталій  Чорний прочитав лекцію на тему «Вокально-інструментальний ансамбль в закладах ЗП(ПТ)О»,  в якій розкрив реалії сьогодення у гуртковій роботі.

Презентуючи роботу ансамблю «Бужани», він звернув увагу на основні вимоги під час вибору музичних творів і запропонував осучаснювати репертуар для зацікавлення та залучення більшої кількості юних музикантів.

  Під час роботи  семінару  учасники отримали  багато нової пізнавальної інформації  та  методичні  матеріали,  що  знадобляться  в  подальшій роботі.

Найкращою родзинкою семінару була концертна програма,  в якій приймали участь Вадим Свінціцький,  його  вихованці, викладачі та батьки здобувачів освіти.

По завершенню семінару-практикуму  відбулося засідання круглого столу, підведення підсумків роботи.  Присутні керівники гуртків  відмітили вдалий вибір теми,  насичену  робочу  програму  проведеного заходу.

Учасники семінару висловлювали щиру вдячність організаторам заходу, керівникам гуртків та їх вихованцям за високу підготовку та проведення змістовного та цікавого семінару.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.