Проведено обласний семінар-практикум керівників літературних та театральних гуртків закладів професійної (професійно-технічної) освіти

29 листопада 2022 року Хмельницьким державним центром естетичного виховання учнівської молоді на базі Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького було проведено обласний семінар-практикум керівників літературних та театральних гуртків закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Формування творчої активності гуртківців засобами літературного та театрального мистецтва».

Відеозвіт за покликанням:

https://www.canva.com/design/DAFTbgaA5ns/vBUK_QEYhpGKLgULRzzM6w/watch?utm_content=DAFTbgaA5ns&utm_campaign=share_your_design&utm_medium=link&utm_source=shareyourdesignpanel

Семінар-практикум проводився з метою обміну досвідом, практичних напрацювань керівників гуртків. Цікаві лекції, майстер-класи та перегляди робіт мають сприяти подальшому якісному розвитку літературного та театрального мистецтва в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області.

Головне завдання семінару було сприяння відродження духовних цінностей, залучення вихованців до вивчення і розуміння кращих зразків світової та національної театральної та літературної творчості, підвищення професійного та педагогічного рівня керівників колективів, а також пошуку нових форм і методів роботи з молоддю.

Яскравими номерами привітали учасників семінару вихованці театрального гуртка «Фортуна», керівник Ольга Бездєнєжних, та вихованці Зразкового художнього колективу України «Зорецвіт», керівник Віталій Чорний.

Теоретичну частину обласного семінару-практикуму відкрила директор Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького – Загіка Олена  Олегівна. Вона презентувала свій навчальний заклад, щиро привітала всіх учасників семінару та побажала плідної і цікавої роботи.

Директор Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді – Григорчук Тетяна Володимирівна озвучила результати моніторингу стану та перспективи розвитку гуртків літературного та театрального жанру в закладах професійної (професійно-технічної) освіти та оголосила здобутки вихованців літературних та театральних гуртків у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах.

Керівником театрального гуртка Фортуна», Ольгою Бездєнєжних  прочитана лекція на тему «Формування життєвої компетентності та розвиток творчих здібностей», яка була насиченою, корисною для всіх присутніх також з творчим підходом було проведено практичне заняття «Акторський тренінг», де керівник застосувала різні форми і методи роботи на заняттях театрального гуртка.

З високою професійною майстерністю виступила Філіпчук Любов Іванівна – завідувач відділу організаційно-масової роботи та керівник Зразкового художнього колективу гуртка культури мовлення та спілкування «Дивограй» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва. Вона чітко і доступно розкрила тему «Створення художнього образу засобами логіко-емоційної виразності читання». Презентувала та проаналізувала заняття Зразкового художнього колективу гуртка культури мовлення та спілкування «Дивограй».

На завершення семінару вихованці театрального гурту Фортуна» показали виставу «Зупинка» в якій показали свою високу акторську та сценічну майстерність.

У ході семінару презентувались структурні компоненти виразного читання, акторської майстерності, елементи тренувань, розминок, художні виступи. А також обговорювались важливі питання художнього читання та театрального мистецтва як засобу культурного, духовно-естетичного виховання, джерела розвитку творчої особистості, впровадження інноваційних технологій і методик модернізації педагогічних умов для розкриття її обдарованостї та самореалізації .

Захід пройшов в творчій, дружній атмосфері взаєморозуміння, поваги та толерантності. По завершеннню семінару-практикуму відбувся круглий стіл, на якому були затверджені рекомендації за підсумками роботи.

Бажаємо всім учасникам обласного семінару-практикуму втіленння в життя нових творчих задумів!

 

Методист ХДЦЕВУМ

Авдєєва Л. Р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.