1 жовтня відзначаємо День захисників та захисниць України

      Щороку в жовтні Україна та українці по всьому світу відзначають потрійне свято: духовне – Покрови Пресвятої Богородиці, історичне – День українського козацтва та звитяжне – День захисників та захисниць України.
      День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці – два нерозривно пов’язані між собою свята, адже Божа Матір – це заступниця і покровителька наших козаків. Саме дух козацтва, покоління за поколінням виховував у наших земляків патріотизм, національну свідомість, почуття гордості й відданості Україні.
      Наші воїни щодня доводять, що є гідними нащадками українського козацтва. У кожному з них тече кров вільних і незалежних козаків, які готові відстоювати свою волю та незалежність. Тому невипадково, що саме у День козацтва, указом Президента України було започатковане найбільш важливе свято в сучасній історії держави – День захисників та захисниць України.
       У цей день ми гучно славимо, синів та доньок України, які мужньо боронять кордони нашої держави під синьо-жовтим стягом. Тих, хто готовий боротися за волю своєї Батьківщини, і тих, хто всіляко підтримує нашу країну у цій боротьбі. Низько схиляємо голову у жалобі за тими, хто віддав життя за Україну.
      Бажаємо всім нам незабаром відсвяткувати великий День перемоги.
Слава Україні! Героям Слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.