Обласний семінар-практикум керівників гуртків технічної творчості закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Відповідно до плану роботи Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді 18 квітня 2024 року на базі ДНЗ «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького» відбувся обласний семінар-практикум керівників гуртків технічної творчості закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О), в роботі якого активну участь взяли 34 педагогічних працівника з 17 ЗП(ПТ)О.
Тема«Створення сучасного освітнього середовища ЗП(ПТ)О – як складова ефективного розвитку технічної творчості здобувачів професійної освіти».
В роботі семінару-практикуму взяла участь Жанна МАТВІЙЧУК, головний спеціаліст відділу вищої, професійно-технічної, позашкільної освіти і науки управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.
З вітальним словом до учасників семінару звернулася директорка Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді (далі – ХДЦЕВУМ) Тетяна Григорчук, яка наголосила на важливості створення оптимальних умов для залучення учнівської молоді до позаурочної освітньої діяльності з технічної творчості.
Тетяна Мехеда, заступниця директора ДНЗ «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького» презентувала основні напрями освітньої діяльності закладу в сучасних умовах. Викладач, керівник гуртка «Художнє зварювання» – Олександр Марценюк», висвітлив досвід розвитку професійно – творчих здібностей здобувачів освіти в умовах роботи гуртка технічної творчості.
Координаторка обласного методичного об`єднання керівників гуртків технічної творчості ЗП(ПТ)О Ніна АРИЧ звернула увагу учасників семінару, що на базі ДНЗ «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького» з 15квітня 2024 року працює «ТЕХНО-АРТ – галерея» (Виставка-конкурс) науково-технічної творчості серед здобувачів освіти ЗП(ПТ)О Хмельницької області в рамках Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!». Методистка ХДЦЕВУМ Ніна АРИЧ ознайомила учасників семінару з метою та умовами проведення Виставки-конкурсу, наголосивши, що у «ТЕХНО-АРТ – галереї» беруть участь 22 ЗП(ПТ)О області, здобувачі яких подали 69 конкурсних робіт (розробок) технічної творчості, представила членів журі.
Голова журі – Олег ПОЛІЩУК, завідувач кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Хмельницького національного університету, доктор технічних наук, професор, який зосередив увагу присутніх на важливості взаємодії закладів вищої та професійної (професійно-технічної) освіти щодо розвитку творчого потенціалу здобувачів освіти.
В рамках заходу проведено:
– Екскурс Вищим професійним училищем, зокрема учасники семінару
ознайомилися з діяльністю навчально-практичного центру з професій: «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» та «Слюсар з ремонту електроустаткування автомобілів» та роботою бізнес-центру закладу.
– огляд експозицій «ТЕХНО-АРТ – галереї» (Виставки-конкурсу) технічної творчості здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельницької області за номінаціями: Технічні науки. Техніка майбутнього. Технічні навчальні посібники. Архітектура і будівництво. Художньо-технічна творчість.
Крім того, педагогічні працівники ЗП(ПТ)О взяли участь у роботі «круглого столу», під час якого обмінялись досвідом роботи з питань розвитку технічної творчості здобувачів професійної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.